På efterskole i 9. klasse

Tag på efterskole i 9. klasse på VGE. Sæt kreativiteten løs og bliv udfordret fagligt. På VGE er der plads til fordybelse, indlevelse, nysgerrighed og begejstring. Og til at finde ud hvilken vej man skal gå. 

Mange af vores elever har savnet udfordringer i undervisningen i folkeskolen. De har savnet at få lov til at fordybe sig og dykke en tand længere ned i et fag og åbent kunne give udtryk for sin begejstring.

Andre har taget en "slapper", og trænger til igennem undervisning med udfordring, at få indhentet det forsømte, og få en rutine med at læse lektier. 

Et år på efterskole i 9. klasse kan blive året som for alvor kickstarter din ungdomsuddannelse og  giver dig venner for livet. 

 

Kreative fag

De kreative linjefag er et rigtig godt supplement til de boglige fag i 9. klasse. Evnen til at arbejde intensivt og vedholdende med en kreativ opgave bidrager til de boglige fags fordybelse og omvendt, hvad enten det handler om sammenspil i et band, skiveprocessen i en novelle, omsætte nye teknikker til et kunstværk eller være del af et teaterstykke. I årets CEPOS-undersøgelse af undervisningsevnen i 9. klasse ligger VGE som nr. 3 ud af 187 efterskoler. 

Byg dit eget skema i 9. klasse

I 9. klasse på VGE tilbyder vi en lang række af boglige og kreative fag, som betyder at den enkelte elev kan sammensætte sit eget skema. 

I 9. klasse har man 29 obligatoriske lektioner om ugen, og har så mulighed for at fylde sit skema  op med linjefag og valgfag op til 44 lektioner ugentligt.

Man skal ikke vælge et linjefag, men kan vælge helt op til 3 linjefag. Vi tilbyder 5 linjer: musik, musical & teater, kunst, makerspace og forfatter.