Efterskole i 9. klasse gør dig helt klar

På VGE får du et fedt år med plads til at dyrke dine interesser som eSport, teknologi, kunst, musik, forfatter og teater/musical - samtidigt får du ro til at finde ud  af, hvilken vej du vil gå efter efterskolen. 

Du får masser af nye venner og kommer til at indgå i et stærkt fællesskab. Vores elever plejer at sige, at her på VGE er der plads til at være sig selv!

På VGE bliver du gennem skoleåret udfordret fagligt og forberedt, så du bliver helt klar til din ungdomsuddannelse! 

Du kan her læse mere om, hvad det gymnasieforberedende på VGE egentligt indebærer!

...det siger andre

Mads har udviklet sig så markant på så mange punkter, både fagligt og personligt, i 9. Klasse på VGE. Han er blevet meget mere moden og afklaret, og det har givet ham ro i forhold til valg af ungdomsuddannelse

Jacob, far til Mads i 9. klasse på VGE 19/20

Ryk dig helt vildt fagligt

Mange af vores elever har savnet udfordringer i undervisningen i folkeskolen. De har savnet at få lov til at fordybe sig og dykke en tand længere ned i et fag. Og de har manglet åbent kunne give udtryk for deres begejstring for det boglige.

Andre har måske haft det svært i nogle fag og trænger til gode lærere. Lærere, der har tid til at samle op og give undervisning med udfordringer, der passer til deres niveau. Vi hjælper dem til at knække koden på faget og få indhentet det forsømte. 

Små klasser med nærværende lærere

På VGE kommer du i en mindre og overskuelig 9. klasse, hvor der er god tid til både at få hjælp eller at få ekstra udfordringer - alt efter, hvor du er i det fag.

Et år på efterskole i 9. klasse bliver året som kickstarter din ungdomsuddannelse - bonus er venner for livet!

Hvis du er helt i tvivl om, hvad du vil efter 9. klasse, så bare rolig! Du får individuel studievejledning hos os.

eSport, programmering og teknologi

Vi har fem linjer, og du kan vælge op til tre linjer. Som eksempel kan du på linjen Makerspace få lov at lege nørd sammen med andre dedikerede typer. Birk, vores linjelærer, spiller lige så gerne Minecraft i vores fede gamerrum som programmerer en hjemmebygget robot i værkstedet.

Du kan være med til at præge indholdet i linjetimerne, og er du vild med eSport, så kan du vælge fire timers valgfag til om ugen, så du går all in på nørd og gamin

Har du lyst kan du kombinere Makerspace med for eksempel musiklinjen, hvor professionelle musikere underviser dig.

Et år på vores efterskole vil give dig store oplevelser, rejser, masser af nye venner og gøre dig helt klar til din ungdomsuddannelse.

...det siger andre

Uden tvivl det bedste år i mit liv!

Nathalie, tidligere elev

Fold dine kreative sider ud!

Lige meget om du kan lide at skrive, være kreativ eller synge og spille musik, så er VGE skolen for dig. Du bygger selv dit skema, og du kan vælge flere linjer og supplere med fede valgfag. Din uge kan blive fyldt med lige det, du synes er fedt.

Vi har for eksempel en meget populær forfatterlinje, hvor du bliver udfordret på dine skrivetalenter af vores dygtige underviser Allan, der driver et forlag, når han ikke er på VGE. Mange af eleverne på forfatterlinjen dyrker også det kreative og vælger derfor også kunstlinjen.

Det kreative styrker fagligheden

De kreative linjefag er et rigtig godt supplement til de boglige fag i 9. klasse. Evnen til at arbejde intensivt med en kreativ opgave bidrager til de boglige fags fordybelse og omvendt. Det gælder både, når det handler om sammenspil i et band, skriveprocessen i en novelle, nye teknikker til et kunstværk eller deltagelse i et teaterstykke.

Og det har vi papir på, for i en CEPOS-undersøgelse af undervisningsevnen i 9. klasse, ligger VGE flot som nummer 3 ud af 187 efterskoler. 

Byg dit eget skema i 9. klasse

I 9. klasse på VGE tilbyder vi en lang række af boglige og kreative fag, og du kan sammensætte dit eget skema med de linjer og valgfag, du har lyst til. 

I 9. klasse har du 29 obligatoriske lektioner om ugen, og du har så mulighed for at fylde dit skema op med linjefag og valgfag op til 44 lektioner ugentligt.

Du skal ikke vælge et linjefag, men kan vælge helt op til tre linjefag. Se vores fem linjer.

Ring til os!

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl om, hvorvidt VGE er noget for dig, så må du altid gerne ringe til vores os på telefon 75 22 11 93. Du kan også skrive en besked til os på Facebook eller Instagram. Vi har månedlige besøgsdage, men vi kan også altid finde et tidspunkt, der passer dig og dine forældre, hvis I gerne vil have en rundvisning og en snak.