På efterskole i 10. klasse

Et år på efterskole i 10. klasse giver dig tid til at finde sig selv og pejle dig ind på den uddannelsesvej, du vil gå. Her får du fokus på dig selv som menneske, og hvad dine drømme og ønsker er til fremtiden. Du bliver faktsik bare klogere på dig selv og din fremtid på VGE.

Vi ser 10. klasse som et overgangsår mellem grundskole og ungdomsuddannelse. Derfor er det vigtigt for os, at du i 10. klasse får mulighed for at stifte bekendtskab med de krav, du vil møde på en ungdomsuddannelse. I 10. klasse på VGE skal du derfor vælge et af tre valgfag:  Projektledelse eller Bioteknologi, hvor du møder et niveau, som svarer til ungdomsuddannelserne, eller SoMe, som er for dig, der synes, at kommunikation og sociale medier er spændende.

Du får de bedste forudsætninger for at tage din ungdomsuddannelse

Vi arbejder målrettet på at give dig de bedste forudsætninger for at starte på en ungdomsuddannelse, blandt andet ved hjælp af en indføring i studieteknik. Vi hører ofte fra vores tidligere elever, at det har de stor glæde af på deres ungdomsuddannelser. 

I 10. klasse på VGE kommer du også til at brobygge til en ungdomsuddannelse, og du skal arbejde videre med din uddannelsesplan, som du får masser af vejledning til.

Mange af vores tidligere elever i 10. klasse fortæller, fat de valgte 10. klasse på VGE, fordi de havde brug for et år til at blive mere moden, et år til at blive fagligt stærke, et år til at spille musik, lave teater, game, arbejde med kunst eller skrive, samtidig med at de arbejdede seriøst med de boglige fag.

Kreative fag

De kreative linjefag er et rigtig godt supplement til de boglige fag. Din evne til at arbejde intensivt og vedholdende med en kreativ opgave bidrager til fordybelsen i de boglige fag og omvendt - hvad enten det handler om samspil i et band, skriveprocessen i en novelle, omsætning af nye teknikker til et kunstværk eller deltagelsen i et teaterstykke, 

Byg dit eget skema i 10. klasse

I 10. klasse på VGE tilbyder vi en lang række af boglige og kreative fag, som betyder, at du kan sammensætte dit helt eget skema. 

I 10. klasse har du 19  obligatoriske lektioner om ugen, og du har så mulighed for at fylde dit skema  op med linjefag og valgfag op til 44 lektioner ugentligt. Det betyder, at du i 10. klasse for alvor har mulighed for gå målrettet efter de linje- og valgfag, som du brænder for. Måske vil du lære at spille guitar, blive bedre til at synge, lære at tegne eller udvikle dig som gamer. Der er masser af muligheder.

Du skal ikke vælge et linjefag, men du kan vælge helt op til tre linjefag, hvis du har lyst. Vi tilbyder fem fede linjer: musik, musical & teater, kunst, makerspace og forfatter.

Se mere om valgfag her.

Du skal tro på dig selv!

10. klasse på VGE giver dig lige det sidste, der skal til for, at du kan begynde på din ungdomsuddannelse med personligt og fagligt overskud. Du vil opleve, at du rykker dig helt vildt og bliver meget bedre til at møde nye mennesker.

Du er altid velkommen til at komme og se skolen og møde både lærere og nuværende elever. 

Se mere om besøg og rundvisninger lige her!