På efterskole i 10. klasse

Et år på efterskole i 10. klasse giver tid til at finde dig selv og den uddannelsesvej, du vil gå. Her får du fokus på dig selv som menneske, og hvad dine drømme og ønsker er til fremtiden. Derfor bliver du klogere på dig selv og din fremtid på VGE.

Vi ser 10. klasse som et overgangsår mellem grundskole og ungdomsuddannelse. Derfor er det vigtigt for os, at du i 10. klasse får mulighed for at stifte bekendtskab med de krav, du vil møde på en ungdomsuddannelse. I 10. klasse på VGE skal du derfor vælge et af tre valgfag. Det er Projektledelse eller Bioteknologi, hvor du møder et niveau, som svarer til ungdomsuddannelserne. Eller SoMe, som er for dig, der synes, at kommunikation og sociale medier er spændende.

Bliv helt klar til din ungdomsuddannelse

Vi arbejder målrettet på at give dig de bedste forudsætninger for at starte på en ungdomsuddannelse. Det gør vi blandt andet ved hjælp af en indføring i studieteknik. Vi hører ofte fra vores tidligere elever, at det har de stor glæde af på deres ungdomsuddannelser. 

I 10. klasse på VGE kommer du til at brobygge til en ungdomsuddannelse. Du skal også arbejde videre med din uddannelsesplan, som du får masser af vejledning til. Du kan her læse mere om, hvad det gymnasieforberedende på VGE egentligt indebærer!

Mange af vores tidligere elever i 10. klasse fortæller, at de valgte 10. klasse på VGE, fordi de havde brug for et år til at blive mere moden. Et år til at blive fagligt stærkere, et år til at spille musik, lave teater, game, arbejde med kunst eller skrive. Og et år, hvor de samtidigt kunne arbejde seriøst med de boglige fag.

...det siger andre

Jeg har udviklet mig meget på VGE. Jeg var ret introvert, da jeg begyndte, men jeg er blevet langt mere ekstrovert og har lært at være mere social. Det får jeg brug for, når jeg starter på HTX. Jeg har haft et vildt godt år på VGE, og især musiklokalerne på skolen er fantastiske.

Julius, VGE 19/20

Kreative fag

De kreative linjefag er et rigtig godt supplement til de boglige fag. Din evne til at arbejde intensivt og vedholdende med en kreativ opgave bidrager til fordybelsen i de boglige fag og omvendt - hvad enten det handler om samspil i et band, skriveprocessen i en novelle, omsætning af nye teknikker til et kunstværk eller deltagelsen i et teaterstykke, 

Byg dit eget skema i 10. klasse

I 10. klasse på VGE tilbyder vi en lang række af boglige og kreative fag. Det betyder, at du kan sammensætte dit helt eget skema. 

I 10. klasse har du 19  obligatoriske lektioner om ugen. Du har så mulighed for at fylde dit skema  op med linjefag og valgfag op til 44 lektioner ugentligt. Det betyder, at du i 10. klasse for alvor har mulighed for gå målrettet efter de linje- og valgfag, som du brænder for. Måske vil du lære at spille guitar, blive bedre til at synge, lære at tegne eller udvikle dig som gamer. Der er masser af muligheder.

Du skal ikke vælge et linjefag, men du kan vælge helt op til tre linjefag, hvis du har lyst. Vi tilbyder fem fede linjer: musik, musical & teater, kunst, makerspace og forfatter.

Se mere om valgfag her.

eSport, programmering og teknologi

På linjen Makerspace, kan du for eksempel få lov at lege nørd sammen med andre dedikerede typer. Birk, vores linjelærer, spiller lige så gerne Minecraft i vores fede gamerrum som programmerer en hjemmebygget robot i værkstedet.

Du kan være med til at præge indholdet i linjetimerne, og er du vild med eSport, så kan du vælge fire timers valgfag til om ugen, så du går all in på nørd og gaming.

På VGE kan du som sagt vælge flere linjer. Du kan altså kombinere Makerspace med for eksempel musiklinjen, hvor professionelle musikere underviser dig.

Et år på vores efterskole vil give dig store oplevelser, rejser, masser af nye venner og gøre dig helt klar til din ungdomsuddannelse.

Du skal tro på dig selv!

10. klasse på VGE giver dig lige det sidste, der skal til for, at du kan begynde på din ungdomsuddannelse med personligt og fagligt overskud. Du vil opleve, at du rykker dig helt vildt og bliver meget bedre til at møde nye mennesker.

Du er altid velkommen til at komme og se skolen og møde både lærere og nuværende elever. 

...det siger andre

Sarah har rykket sig virkelig meget på det år, hun var på VGE, både socialt og fagligt. Det var hendes bedste skoleår!

Elin, mor til Sarah årgang 20/21

Signe fortæller, hvad VGE har betydet for hende