Gymnasieforberedende Efterskole - hvad betyder det?

Gymnasieforberedende. Hvad betyder det egentligt? Det spørgsmål får vi ofte af interesserede, der overvejer et år på VGE. 

Det gymnasieforberedende element på VGE ligger i, at vi er en efterskole med et bogligt fokus og et højt fagligt niveau. Undervisningen har høj prioritet - både i de boglige og de kreative samt musiske fag. Vi forbereder dig simpelt hen på din ungdomsuddannelse, om det så er gymnasiet, handelsskolen, EUX eller noget helt fjerde, du vil.

Når en ny årgang begynder på timer efter introperioden, bliver mange af vores nye elever overraskede over, hvor god arbejdsro og fokus der er i timerne. Det er ganske enkelt en del af kulturen på VGE.

Skal man være mega klog?

Men skal man så score ene 12-taller for at gå på VGE? Det spørgsmål får vi også tit. Svaret er nej. Men du skal have lyst til at gå i skole, til at arbejde med de boglige fag og udvikle dig.

Vores mål er at flytte dig uanset niveau. Er du allerede vildt dygtig til engelsk, så skal vi udfordre dig og gøre dig endnu bedre. Synes du derimod, at matematik driller, så skal vi have gjort dig fagligt mere sikker og klar til årsprøverne.

Undervisningen foregår i en vekselvirkning mellem klasseundervisning, gruppearbejde og selvstændige lektier, og der er altid mulighed for at få hjælp til lektierne i lektiecafeen. 

Prøvesituationer øver vi til terminsprøverne, så alle bliver bedst muligt klædt på til eksamen.

Studieteknik og -vejledning hjælper dig på vej

Det gymnasieforberedende ligger også i, at du på VGE kommer i forskellige studiegrupper, hvor I arbejder sammen og hjælper hinanden. For eksempel i dansk.

På samme måde er studie- og karrierevejledning en vigtig del af årets gang, hvor vi hjælper dig med at pejle dig ind på din retning efter VGE.

Du får også undervisning i studieteknik, så du er forberedt på de større mængder af lektier og selvstudie, du vil møde på din ungdomsuddannelse.

Det, hører vi ofte fra tidligere elever, er guld værd, når man kommer i gang med sin ungdomsuddannelse efter VGE. Man er simpelt hen mere klar til at studere som VGE'er.

Byg dit eget skema med alle yndlingsfagene

Spansk, fitness, programmering, esport og bueskydning?

Eller psykologi, keramik, tegning, yoga og "Sy dit eget tøj"?

Eller bioteknologi, begynderguitar, kor og filosofi?

Kombinationerne er mange, og du skal på VGE bygge dit helt eget skema.

Der er selvfølgelig nogle obligatoriske fag som dansk, matematik med flere, men når de er på plads, har du frit valg på alle hylder!

...det siger andre

Da jeg kom på gymnasiet efter VGE, opdagede jeg, at jeg var meget bedre forberedt til det ret hårde skema end mine kammerater. Jeg har også været rigtigt glad for den studieteknik, vi lærte om på VGE. Det har gjort det nemmere at klare de mange lektier.

Anna, tidligere VGE'er