GamerSpace - hvis du er vild med eSport

Er du en passioneret gamer eller en af dem, som misundeligt har kigget på, når andre har spillet? Så har du chancen for at få eSport valgfag 4 timer om ugen. Fra skoleåret 2018/2019 har vi indrettet et ny gamerrum med 10 spilstationer, hvor du både kan deltage på valgfagene "eSport cs:go" og "eSport  gaming" og selvfølgelig også spille i fritiden.

Vi går "all in" for at skabe de helt rigtig rammer med valgfag, som både kan tiltrække øvede og begyndere. Vigtigst af alt er, at vi spiller fordi vi synes, at det er sjovt! 

Du vil få mulighed for at deltage i turneringer med andre skoler, og vi deltager også i store arrangementer som eSport Tour.

Ønsker du flere "tech-fag", så kan esport- og gaming-valgfagene suppleres med vores Teknologi- & it-linje: Makerspace og valgfaget  Medie & webudvikling.

GamerSpace for alle

Du behøver ikke at have din egen gaming-computer for at deltage på valgfaget. Det er en fordel at have gamet før, men du behøver ikke at kende de spil vi dykker ned i på skolen for at være med. 

Det vigtigste er din motivation og lyst til både at lære og spille. Går du efter en karriere som professionel gamer, så er det ikke vores efterskole du skal vælge. Men har du passionen og glæden ved at spille, så kan vi være med til at lægge et par ekstra lag på din viden og dine færdigheder. Og det altsammen mens du sideløbende bliver klar til ungdomsuddannelserne.

Esport CS:GO

CS:GO er et af tidens mest hotte FPS-spil, og er mange unges foretrukne spil inden for eSport. Både antallet af spillere, events og turneringer på forskellige planer er eksploderet de sidste år.

Derfor har vi på VGE nu valgt at dedikere spillet som et selvstændigt valgfag indenfor esport.

 • Taktik og strategi
 • Kommunikation
 • Grupperoller og gruppedynamik
 • Gameplan
 • Timing
 • Træning i spillet
 • Turneringer mod andre
 • Eventplanlægning

 

Om valgfaget eSport CS:GO


Valgfaget er hel årligt med 3 lektioner ugentligt. 

Faget undervises af professionelle lærere fra eSport Service, som har nogle af landets bedste esport-undervisere. 

Undervisningen foregår i GamerSpace - et nyt faglokale med 12 gamer-computere med licens, som også kan benyttes i fritiden.  

Esport Gaming

Formålet med faget er bl.a. at udvide din horisont ift. computerspil ved at introducere dig for klassikere inden for de største genre, deriblandt FSP, RTS, RPG, MMORGP, MOBA og Platform.

I undervisningen vil du komme til at prøve kræfter med mange forskellige typer spil, og vi vil analysere og diskutere, hvordan computerspil kan fungere som et virtuelt rum ikke blot for underholdning, men også for storytelling, samarbejde, socialt samvær, problemløsning og strategisk tænkning.

I valgfaget skal vi blandt kigge nærmere på og spille nogle af disse spil:

 • Civilization 5
 • Half life 2
 • Age of empires
 • Portal 1 & 2

Om valgfaget eSport Gaming

Valgfaget er hel årligt med 2 lektioner ugentligt. 

Faget undervises af Anders Vinter, som har en lang historik 

Undervisningen foregår i GamerSpace - et nyt faglokale med 10 gamer-computere med licens, som også kan benyttes i fritiden.