En hyggelig efterskole med gode faciliteter

VGE er en forholdsvis lille efterskole, hvor alle bygninger er samlet på et overskueligt areal. Det gør det både hjemligt og hyggeligt.

Her på siden kan du læse lidt mere om de forskellige faciliteter, vi råder over på VGE.

IT og internet

Vi har et stærkt og hurtigt trådløst netværk, som dækker over alt på skolen.

Undervisningen foregår online, og du har brug for internettet i de fleste timer. Vi har Smart Boards i alle undervisningslokaler. Elever og gæster har ubegrænset adgang til internettet - også i fritiden indtil klokken 23.00.
 
Du får adgang til Moodle, som er den software, lærerne bruger til at uploade materialer, give lektier eller modtage afleveringer.

Gratis Office-pakke

Hvis du ikke har det i forvejen, kan du få hele Office-Pakken gratis på VGE. Vi hjælper med installationen.
Eleverne skal selv medbringe en bærbar computer, enten Mac eller PC (Chromebook duer ikke). Den stationære må blive hjemme.

Idræt, fitness, sport og motion

Der er rigtig gode muligheder for at være aktiv med din krop, mens du går på VGE. I undervisningstiden kan du vælge mellem mange forskellige fysiske valgfag lige fra fodbold og basketball til fitness eller dans og bevægelse.
 
Vi har egen idrætshal, som altid er åben for elever, så den kan frit benyttes i fritiden. Her kan du spille badminton, indendørs fodbold, håndbold, basketball, volleyball med videre.

Udendørs har vi boldbane og bålplads samt skoven som nærmeste nabo. Skolens placering i udkanten af Gellerup Plantage gør det nemt at tage sig en løbetur i skoven - eller måske bare gå en tur med vennerne. Det er også i skoven, at vi hver morgen går den lille morgentur på cirka en kilometer.

Er du mere til styrketræning og løbebånd, er vores fitnessrum noget for dig. Rummet er udstyret med kredsløbsmaskiner (løbebånd, cykel og crosstrainer) fra Technogym og rigeligt med vægte, vægtstænger, mave- og rygmaskiner, bænkpress og squad.

 

 

Værelser og rengøring

Langt de fleste værelser er indrettet til to elever og har eget bad eller deler bad med et andet værelse. Enkelte værelser har plads til tre eller fire elever. Før begyndelsen af skoleåret forsøger vi på baggrund af elevernes egne oplysninger om interesser at indkvartere dem, så værelseskammerater har fælles interesser.

Hvis man af den ene eller anden grund ikke harmonerer så godt med sin værelseskammerat, har man mulighed for at flytte værelse omkring efterårsferien. Ud fra det kendskab, som vi har til eleverne på det tidspunkt og på baggrund af individuelle samtaler med de involverede elever, bestemmer vi de nye værelsessammensætninger. Man deltager kun i værelsesflytningen, hvis man selv - eller værelseskammeraten - ønsker at flytte.

Eleverne bor på separate drenge- og pigegange, men man kan besøge hinanden hver dag mellem 8.20 og 22.00 - dog ikke i stilletimen. Hver morgen sørger man for oprydning, og én gang om ugen har man en times rengøring af værelset sammen med værelseskammeraten. Om aftenen deltager man på skift i rengøring af skolens fællesarealer: klasseværelser, faglokaler, gangarealer, opholdsstue, spisesal og så videre.

Faciliteter - også til fritiden

På VGE er det vigtigt at udnytte både undervisningstiden og fritiden godt.
"Klassetorvet" er et stort opholdsområde, hvor der er gode gruppefaciliteter. Her afholdes lektiecafé alle hverdagsaftner, og du har mulighed for at mødes med andre elever for at lave gruppearbejde. 
Opholdsstuen er ikke stor - men der er altid plads til én til. Den er suppleret af et opholdsområde, hvor der er billard, airhockey og bordfodbold. Her hænger skolens eneste tv også, men det bliver nu mest brugt til at spille playstation eller til at se julekalender sammen i december.

Lokaler til musik, esport, kunst og makerspace

VGE har to veludstyrede musiklokaler samt eget lydstudie, hvor der indspilles sange og øves studieteknik- og produktion.

Vi har også et kunstlokale, et gamerlokale til esport og et makerspace-rum, hvor der blandt andet er 3D printere. Lige så snart faglærerne har givet grønt lys, må du benytte alle lokaler i fritiden. 

Du kan tage med på en online rundvisning af skolen lige her