En hyggelig efterskole med gode faciliteter

VGE er en forholdsvis lille efterskole, hvor alle bygninger er samlet på et overskueligt areal, og stort set hele skolen ligger under samme tag. Det er kun kontoret og kunstbygningen, der ligger i egne bygninger. Det gør det både hjemligt og hyggeligt, og man kan komme rundt til hinandens værelser i strømpesokker.

Her på siden kan du læse lidt mere om de forskellige faciliteter, vi råder over på VGE.

Lækre undervisningslokaler

I 2022 har vi taget vores helt nye undervisningslokaler i brug. Vi har bygget en helt ny fløj til skolen med tre store undervisningsrum, hvoraf de to kan slåes sammen til ét stort lokale.

Der er højt til loftet og rummelige "hemse" med plads til gruppearbejde og ophold. Dørene åbner ud mod skoven, så alt det grønne danner baggrund for undervisningen.

Den nye fløj supplerer vores fire andre klasselokaler, fysik/kemi-lokalet samt kunsthuset i den daglige undervisning.

IT og internet

Vi har et stærkt og hurtigt trådløst netværk, som dækker over alt på skolen.

Undervisningen foregår online, og du har brug for internettet i de fleste timer. Vi har Smart Boards i alle undervisningslokaler. Elever og gæster har ubegrænset adgang til internettet - også i fritiden indtil klokken 23.00, hvor vi slukker, så der kan være ro til at sove.
 
Du får adgang til Moodle, som er den software, lærerne bruger til at uploade materialer, give lektier eller modtage afleveringer.

Gratis Office-pakke

Hvis du ikke har det i forvejen, kan du få hele Office-Pakken gratis på VGE. Vi hjælper med installationen.
Eleverne skal selv medbringe en bærbar computer, enten Mac eller PC (Chromebook duer ikke). Den stationære må blive hjemme.

Idræt, fitness, sport og motion

Hvis du har lyst, er der rigtigt gode muligheder for at være aktiv, mens du går på VGE. I undervisningstiden kan du vælge mellem mange forskellige fysiske valgfag lige fra fodbold og bueskydning til fitness eller dans.
 
Vi har egen idrætshal, som altid er åben for elever, så den kan frit benyttes i fritiden. Her kan du spille badminton, indendørs fodbold, håndbold, basketball, volleyball med videre.

Udendørs har vi boldbane, beachvolley og bålplads samt skoven som nærmeste nabo. Skolens placering i udkanten af Gellerup Plantage gør det nemt at tage sig en løbetur i skoven - eller måske bare gå en tur med vennerne. Det er også i skoven, at vi hver morgen går den lille morgentur på cirka en kilometer.

Er du mere til styrketræning og løbebånd, er vores fitnessrum noget for dig. Rummet er udstyret med kredsløbsmaskiner (løbebånd, cykel og crosstrainer) fra Technogym og rigeligt med vægte, vægtstænger, mave- og rygmaskiner, bænkpress og squad.

Værelser og gange

Langt de fleste værelser på VGE er indrettet til to elever og har eget bad eller deler bad med ét andet værelse. Enkelte værelser har plads til tre eller fire elever. Før begyndelsen af skoleåret forsøger vi ud fra elevernes egne oplysninger at fordele værelser, så man som roomies har fælles interesser. 

Hvis man af den ene eller anden grund ikke harmonerer så godt med sin roomie, bliver der mulighed for en værelsesrokade i løbet af de færste måneder. Ud fra det kendskab, som vi har til eleverne på tidspunktet og på baggrund af samtaler med de involverede, bestemmer vi de nye værelser. Man deltager kun i værelsesflytningen, hvis man selv - eller værelseskammeraten - ønsker at flytte. Til jul laver vi en fælles værelsesflytning for alle, så man får mulighed for at knytte tætte venskaber med endnu flere på skolen.

Blandede gange

Eleverne bor på pige- eller drengeværelser, som ligger blandet dør om dør på gangene. Eleverne bor tæt på deres kontaktgruppe. Man kan besøge hinanden hver dag på værelserne mellem 8.20 og 22.00 - dog ikke i stilletimen.

Hver morgen sørger man for oprydning, og én gang om ugen har man en times rengøring af værelset sammen med værelseskammeraten. Om aftenen deltager man på skift i rengøring af skolens fællesarealer: klasseværelser, faglokaler, gangarealer, opholdsstue, spisesal og så videre.

Faciliteter - også til fritiden

På VGE er det vigtigt at udnytte både undervisningstiden og fritiden godt.
"Klassetorvet" er et stort opholdsområde, hvor der er gode muligheder for gruppearbejde eller afslapning i fritiden. Vi afholder også lektiecafé, hvor man kan få hjælp til lektierne. 

Opholdsstuen ved kort og lang elevgang er hyggelig, og der er altid plads til én til. Den er suppleret af andre fritidssområder rundt på skolen, hvor der kan spilles billard, airhockey og bordfodbold. Ovenpå finder du tv-stuen, hvor der især i december bliver hygget med julekalender hver aften, samt vores sofakrog på hemsen med playstation med videre.

Lokaler til musik, esport, kunst, forfatter og makerspace

VGE har to veludstyrede musiklokaler samt eget lydstudie, hvor der indspilles sange og øves studieteknik- og produktion.

Vi har også et kunsthus, et sylokale, et gamerlokale til esport og et makerspace-rum, hvor der blandt andet er 3D printere. Forfatterlinjen holder til i deres stamlokale, hvor skolens bibliotek også er sammen med forfatterlinjens tidligere udgivelser.

Lige så snart faglærerne har givet grønt lys, må du benytte alle faglokaler i fritiden. 

Du kan tage med på en online rundvisning af skolen lige her