Programmering - dyrk din innovative nørd!

Kribler det i fingrene på dig, når snakker falder på programmering, IT, teknologi og robotter?

Så skal du vælge vores teknologi & it-linje, MakerSpace, hvor vi kombinerer teoretisk viden, "hands on", programmering og ikke mindst kreativitet og innovation.

Vi udfordrer dig på din lyst og nysgerrighed til at udforske, også selvom området skulle være helt nyt for dig. Vi har det fedeste MakerSpace lokale, hvor der er muligt at nørde igennem både i timerne og fritiden.

Ønsker du flere "tech-fag", så kan du kombinere MakerSpace med valgfagene Medie & webudvikling og Gaming/E-sport.

Er MakerSpace noget for dig?

Du behøver ikke at have prøvet at kode før, men det er selvfølgelig en fordel at kende lidt til programmering. Det vigtigste er din motivation og nysgerrighed. 

Vi tilpasser undervisningen på holdet efter elevernes forudsætninger, så lad dig ikke afskrække af beskrivelser, du ikke helt forstår – det kommer du til at lære alt om i MakerSpace.

Du har linjefaget fire timer om ugen, og I kan også bruge lokalet MakerSpace uden for undervisningstiden.

Kreativt nørderi med Arduino

Arduino er en elektronisk platform designet til at interagere med omverdenen gennem små sensorer, led-lamper, motorer med mere. I Arduino kombinerer vi fysik og matematik med kreativ tænkning og problemløsning i arbejdet med bygning og programmering. 

Intro til Arduino

Projekt Drone

Byg robotter med Lego Mindstorm

Lego Mindstorm er den perfekte platform til at bygge robotter og lære at programmere. Vi starter ud med Legos egen grafiske tilgang: EV3-programmer.

Vi arbejder enten videre med at programmere i RobotC (som lægger tæt op af Arduino/Wiring) eller alternativt programmeringsproget Python på ev3dev-platformen til Lego Mindstorm.

Programmering med ROBOTC til EV3

Programming af LEGO MINDSTORMS EV3 i en browser med Python og ev3dev

3D print

Når vi designer nye robotter, mangler vi ofte en "dims" for at komme videre. Med skolens tre Sculpto 3D-printere, tegner og konstruerer vi selv de 3D objekter, vi skal bruge til vores robotter, og printer dem i 3D.

Det giver os mulighed for hurtigt at komme fra idé til at kunne teste det af på vores robotter.

 

Sculpto 3D-printer

Få en tour på VGE i Minecraft