Musicallinje & teaterlinje

Træd frem i rampelyset

På musical- og teaterlinjen handler det om at turde at træde frem i rampelyset. Om at kunne leve sig ind i en rolle, og give slip på sig selv. Efter et år på musical- og teaterlinjen vil du have overvundet dig selv adskillige gange, og have oplevet glæden og tilfredsstillelsen ved at skabe forestillinger og stå på scenen foran et publikum.  

Hvad enter du vælger at gå teater-vejen senere eller ej, så lærer du at stille dig op foran store forsamlinger og udtrykke dig. 

Underviserne

På musical og teaterlinjen underviser Berit Borg.  Berit har været i front på et utal af opsætninger af musicals, revyer, teaterstykker mange forskellige steder. Blandt andet som koreograf på Varde Sommerspil. Med egnsteatret 7-kanten har hun stået i front på flere store opsætninger på Musikhuset Esbjerg. 

Musical

På Musical- og Teaterlinjen kommer du til at arbejde med karakterarbejde, fysisk træning, leg, improvisation, stemmetræning, tekstarbejde og det at stå på en scene. Du arbejder med at finde dit personlige udtryk, og du får teknikker, der kan hjælpe dig med at komme ud over rampen. Sang og dans er vigtige ingredienser i en god musical, så hvis du har lyst, kan du også vælge at fordybe dig i disse områder.

Det første halve år arbejder vi på Musical- og Teaterlinjen frem mod den store musical, som sættes op hvert år i marts. Musicalforestillingen laves sammen med elever fra musiklinjens teatermusikhold og sammen med valgfaget kostumedesign. Der afholdes auditions, når rollerne skal besættes. 

Lænket

vinder af bedste skuespil

Posted by Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole on 14. januar 2014

Teater – grundlæggende teknikker

Når musicalen er vel overstået, arbejder vi på Musical- og Teaterlinjen videre med en mindre opsætning.

Her kan du være med til at skrive tekster til en revy eller til et teaterstykke. Her får du også endnu mere tid til at fordybe dig i dit eget personlige udtryk og udvikle de teknikker, der er brug for, for at blive en troværdig skuespiller.

Undervisningen er opbygget i moduler, og vælger du Musical- og Teaterlinjen, har du 3 lektioner om ugen. Der ud over kan du vælge Kor og Showdance, hvor du også arbejder med teknikker, som du kan bruge i forbindelse med din udvikling som skuespiller.

Showsdance

Musiklinjen spiller koncerter og tager på turné til andre skoler. Det betyder, at du udover at spille dit instrument, kommer til at tage stilling til dig selv som musiker i mødet med publikum.

LÆS MERE

Rytmisk kor

Vi et fantastisk godt rytmisk kor på VGE under ledelse af Silje Holtan. Korundervisningen er en stor balast at have, når vi sætter musicalen op. 

LÆS MERE

Obligatoriske linjefag

På musical- og teaterlinjen dækker linjefaget over de to genre. Der opføres en vinterrevy og om foråret har vi den store musical.

TeaterMusical

Musical & teater valgfag

Du kan med fordel supplere arbejdet med teater & musical med disse to valgfag.

ShowdanceRytmisk kor

Kom og oplev vores efterskole

Kom til besøgsdag på VGE tirsdag d. 9. oktober kl. 16:30. Eller book et personligt besøg på en dag som passer jer.

Læs mere

Valg af linjefag

Du kan vælge op til 3 linjer, men du behøver ikke at vælge en linje. Hvis du ikke vælger en linje, sammensætter du dit skema med sprogfag og valgfag.

Hvor timer skal jeg have?

Du skal have min. 34 lektioner – maks. 44 lektioner. Du kan altså godt have mellemtimer i dit skema, men du skal som minimum have 2 lektioner før og 2 lektioner efter klokken 12.

Hvor mange timer kan jeg frit vælge?

I 9. klasse er der 31 obligatoriske timer, og du kan vælge op til 13 linjefags- og valgfags timer. I 10. klasse er der 19. obligatoriske timer, og du kan vælge op til 25 linjefags- og valgfags timer.