Musiklinje

Musiklinje på VGE

Tag på efterskolens musiklinje og få op til 13 timers musik om ugen.  

VGE’s musiklinje er alt det lækre du kan tænke dig på en efterskole, hvis du går med en musikerdrøm i maven.  Eller hvis du bare gerne vil kaste dig ud i at lære at synge eller spille et instrument og opleve den magi der opstår, når man spiller musik sammen med andre. Kom og prøv at fyre den af på vores scene eller indspil dit eget musik i efterskolens studie. 

Vælger du VGE’s musiklinje er du så heldig at modtage 15 min professionel soloundervisning i ugen i netop dit foretrukne instrument! Oveni det kommer 1,5 times sammenspil/band-undervisning og et vindue ind i musikkens verden med faget musikteori & hørelære. Derudover har du selvfølgelig mulighed for selv at designe dit skema med spændende og fede musik-valgfag som begynder guitar, musikorientering, studieteknik- & produktion, teatermusik, udvidet rytmisk sammenspil og rytmisk kor.

Musiklinjen på VGE

Elsker du at synge og spille musik? Gerne med strøm på? Så er VGE efterskolen, der giver dig al den "rock'n roll" du trænger til. Kig forbi til Efterskolernes Dag d. 27/9 kl. 13 - 17 eller besøg os endelig en anden dag. Læs mere på: http://www.vge.dk/efterskole-linjefag/musik/DEL ENDELIG :-)

Posted by Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole on 24. september 2015

Om 82 sekunder ved du hvorfor du skal tage på efterskolens musiklinje ...

"Banddoktor" og musik-valgfag

På efterskolen tilbyder musiklinjens lærere udvalgte aftener konceptet ”banddoktor”, hvor de besøger øvelokalerne eller studiet og stiller sine kompetencer til rådighed for at hjælpe dig eller jeres fritidsband videre med netop det projekt i øver, indspiller eller komponerer lige nu. Det er en fed mulighed for at få nye og gode ideer til egne projekter, samt konstruktiv feedback, som kan løfte dig eller jer videre!

På Musiklinjen har du en masse musik i din hverdag på VGE. Vi som musiklærere vil dog råde dig til at tjekke udvalget af fede musik-valgfag, som alle kan være med til at udvikle dig til at blive dygtigere på dit instrument, udvide dine musikalske horisonter og samtidig gøre dit år som musikelev på VGE til noget helt ekstraordinært og fedt.

Sangerne fra udvidet sammenspil øver Follow Through med Gavin Degraw.

Posted by Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole on 9. september 2015

Workshops & koncerter - inspiration & preformance

Musiklinjen har i løbet af året forskellige workshops med skolens egne lærere eller udefrakommende gæster, der f.eks. underviser i sangskrivning og poetry-slam. Dette kan f.eks foregå i samarbejde med skolens forfatterlinje. 

Der vil også i løbet af året være mulighed for at overvære en række koncerter med kunstnere og bands der kommer udefra som gæster til VGE. Llærerkoncerter hvor VGE’s egne musiklærere viser hvad de kan, julekoncert, forårskoncerter, tourné, festival og de super hyggelige og legendariske caféaftener hvor skolens sammenspilshold, fritidsbands og solister spiller for hinanden, og viser hvad de har lært. Alt sammen er det med til at skabe et spændende og inspirerende musikmiljø på VGE, der både motiverer og giver store oplevelser musikalskt og socialt som efterskoleelev.

VGE giver dig som elev på Musiklinjen masser af muligheder for at prøve kræfter med at optræde i forskellige sammenhænge, både i små hyggelige akustiske opsætninger og ikke mindst på den store scene foran et stort publikum med professionelt lyd- og lysudstyr og røgmaskiner til guitarsoloerne. På VGE får du altså chancen for at udvikle både dit musikalske og performance-talent.

Så har der været audition til forårskoncerten. De var gode :-)

Posted by Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole on 14. april 2015

Toptunede øvelokaler og eget studie på efterskolen

VGE har et (state-of the-art) top professionelt lydstudie, som altid står åbent for dem der har lyst til at indspille musik i fritiden. VGE tilbyder også studieteknik og produktion, for dem der har lyst til at blive bedre til at indspille musik på egen hånd.

Efterskolen har toptunede øvelokaler, så al musikundervisningen foregår i så optimale rammer som muligt. De veludstyrede øvelokaler står selvfølgelig til rådighed for dig som musikelev i fritiden, så der er rig mulighed for at dyrke fritidsbands og lave egen musik om aftenen og i weekenderne. (link til billeder eller en tur rundt i øvelokaler her)

Det fantastiske lærerband. VGE gallafest 13/14.

Posted by Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole on 27. juni 2014

Professionelle undervisere på musiklinjen

På musiklinjen undervises du af professionelle, udøvende musikere. Det betyder, at dine lærere vil være uddannet indenfor musikområdet, nogen af dem kan også være i gang med en uddannelse på konservatoriet.

Musiklinjen på VGE er traditionelt meget populær og skaber dermed grobund for et frodigt og kreativt musikliv på skolen - også uden for undervisningstiden. Det intense musikliv på skolen er betinget af en seriøs og aktiv holdning blandt linjens elever også til skolens øvrige musikaktivteter: Teatermusik, kor, fællessang, koncerter med etablerede solister og ensembler/bands og ikke mindst skolens egne koncerter.

Øse festival - for efterskole bands

Masser af koncerter, guitar battles og fed festival stemning

På scenen!

Posted by Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole on 25. juni 2015

Rytmisk kor

Kor på VGE er åbent for alle elever på skolen, som har lyst til at yde en engageret indsats for at opleve glæden ved at synge sammen. I kor deler vi drenge og piger op, så vi kan synge i to, tre og fire stemmer.

LÆS MERE

Uptown funk fra vores forårskoncert:-)Billeder og video fra en rigtig god weekend vil blive lagt op senere;-)

Posted by Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole on 26. april 2015

Forårskoncert på efterskolen

Hver år af afholder VGE et brag af en  forårskoncert. På koncerten deltager både det rytmiske kor og sammenspilsholdende. Men er afholdes også audition for de fritidsbands, som ønsker at præsentere deres musik.

Ud over rampen

Musiklinjen spiller koncerter og tager på turné til andre skoler. Det betyder, at du udover at spille dit instrument, kommer til at tage stilling til dig selv som musiker i mødet med publikum.

Obligatoriske fag på musiklinjen

På musiklinjen har vi 3 obligatoriske fag som du automatisk får på skemaet, når du vælger musiklinjen

MusikteoriSoloundervisningRytmisk samspil

Musikfaciliteter

Vi har 3 professionelt udstyrede musiklokaler med et bredt udvalg af instrumenter, som du frit kan bruge i fritiden. Vi har et nyt digitalt musikstudie til optagelse af CD mv. Har du brug for ekstra plads til at øve dig i f.eks. sang, har efterskolen 4 klasselokaler med klaver.

Valgfag på musiklinjen

Du kan supplere de obligatorisk musiklinje-fag med en række musiske valgfag.

TeatermusikMusikorienteringUdvidet rytmisk samspilRytmisk korStudieteknik & produktion

Kom og oplev vores efterskole

Kom til besøgsdag på VGE tirsdag d. 9. oktober kl. 16:30. Eller book et personligt besøg på en dag som passer jer.

Læs mere

Valg af linjefag

Du kan vælge op til 3 linjer, men du behøver ikke at vælge en linje. Hvis du ikke vælger en linje, sammensætter du dit skema med sprogfag og valgfag.

Hvor timer skal jeg have?

Du skal have min. 34 lektioner – maks. 44 lektioner. Du kan altså godt have mellemtimer i dit skema, men du skal som minimum have 2 lektioner før og 2 lektioner efter klokken 12.

Hvor mange timer kan jeg frit vælge?

I 9. klasse er der 31 obligatoriske timer, og du kan vælge op til 13 linjefags- og valgfags timer. I 10. klasse er der 19. obligatoriske timer, og du kan vælge op til 25 linjefags- og valgfags timer.