Musiklinjen - ryk dig helt vildt!

VGE’s musiklinje er alt det lækre, du kan tænke dig på en efterskole, hvis du går med en musikerdrøm i maven. Det er lige meget, om du er nybegynder eller meget øvet. 

Vi har altid elever, der allerede er dygtige musikere og sangere, på musiklinjen. Men vi har også altid elever, som bare gerne vil lære at synge eller spille et instrument.

Sammen oplever vi den magi, der opstår, når vi spiller musik sammen med andre. Du kan fyre den af på vores scene og for eksempel indspille dit eget musik i efterskolens studie. Du får også rig mulighed for at spille koncerter både på efterskolen og ude i verden.

Se videoer fra skolens bands her

Professionelle musikere underviser dig

Alle vores undervisere på musiklinjen er selv professionelle musikere, der spiller musik, når de ikke er på VGE.

Du får altså musikundervisning af den højeste kvalitet af lærere, der ved præcis, hvad der skal til for at rykke dig musikalsk. De ved, hvordan man sammensætter bands, og hvordan man får alting til at spille på scenen - både lyd, lys og performance!

Spiller du på et helt særligt instrument, som vores dygtige musikere ikke kan undervise i, så har vi et godt samarbejde med Varde Musikskole. Her kan vi arrangere soloundervisning, og der er kun en kort cykeltur derind.

Soloundervisning, samspil og band

Vælger du VGE’s musiklinje, får du 15 minutters professionel soloundervisning om ugen i netop dit instrument! Oveni det kommer halvanden times sammenspil eller band-undervisning. Du kommer også længere ind i musikkens verden med fagene musikteori og hørelære.

På VGE bygger du selv dit skema med en eller flere linjer og spændende og fede valgfag. For eksempel er der mange musikvalgfag som begynder-guitar og musikorientering. Eller du kan vælge studieteknik- & produktion, teatermusik, udvidet rytmisk sammenspil og rytmisk kor.

Du kan planlægge det sådan, at du får helt op til 13 timers musik om ugen! Og så kan du jo spille alt det, du vil i fritiden med dine kammerater, da øvelokalerne altid er åbne.

 

Elevernes egen produktion - lavet sammen hver for sig

...det siger andre

Mit efterskoleår på VGE gjorde, at jeg tog min musik op på et andet og langt mere seriøst niveau, uden at det påvirkede min boglighed, og nu lever jeg af min musik. Det var aldrig sket, hvis ikke VGE havde fået mig i gang!

Rasmus, tidligere elev