VGE til tops blandt landets efterskoler | Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole

Nyhed

31. marts 2017

VGE til tops blandt landets efterskoler

Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole kommer ind på en utrolig flot 3. plads blandt landets 185 efterskoler i året CEPOS-undersøgelser af undervisningseffekten i grundskolerne i Danmark. Undervisningseffekten er et udtryk for hvordan eleverne på en given skole klarer sig sammenlignet med, hvordan man skulle forvente, at de ville klare sig ud fra forældrenes baggrund.

”Vi er en kreativ boglig efterskole, som arbejder målrettet på at forberede vores elever til de gymnasiale uddannelser – både på det faglige og personlige plan. Vi har en masse glade elever og forældre, som fortæller os, at vi gør det rigtig godt, men med placeringen i CEPOS-undersøgelsen har vi nu også papir på det” fortæller forstander Rasmus Andersen.

Kombinationen af boglige og kreative fag er med til at skabe et unikt undervisningsmiljø på efterskolen. Muligheden for at veksle mellem de kreative og boglige fag, men også at arbejde med dem tværfagligt og projektorienteret betyder, at efterskolen kan tilbyde en meget afvekslende og motiverende undervisning i hverdagen. Mange af efterskolens elever oplever, at glæden ved at fordybe sig fagligt i et fag smitter af på andre fag og emner, og eleverne i blandt er der en stor vilje til at støtte hinanden fagligt. Når efterskolen holder elevdag for tidligere elever, så er det gang på gang det unikke undervisningsmiljø, som de fremhæver.

”Vi arbejder helt tiden på at skabe en undervisnings- og læringskultur, som giver vores elever lysten og muligheden for at lære. Det gør vi ved at have nogle gode fysiske rammer og fagligt dygtige undervisere” uddyber forstander Rasmus Andersen og fortsætter: ”Faktisk har over halvdelen af efterskolens undervisere en uddannelse på universitetsniveau, hvilket betyder at vi kan tilbyde et højt undervisningsniveau”.

”Det er utroligt dejligt, når en målrettet indsats lykkes, og vi formår at forløse det faglige potentiale hos vores elever. Men det er mindst lige så vigtigt for os, at vi sender nogle selvstændige og ansvarlige elever videre i uddannelsessystemet, som tror på sig selv og som har glæden ved at lære, samarbejde og fordybe sig.” fortæller viceforstander Lise Hadrup. Derfor prioriteres studievejledningen også højt på efterskolen, hvor alle elever tilbydes individuel vejledning. ”Der stilles utroligt mange krav til nutidens unge om at præstere og ikke mindst om at vælge rigtigt. Vi når i løbet at et skoleår, at lære den enkelte elev rigtigt godt at kende, og det betyder at vi kan vejlede dem på et helt andet niveau en i folkeskolerne. Det er alt sammen med til at skabe ro og tryghed hos eleverne, og giver plads til personlig og faglig udvikling” forsætter Lise Hadrup, som også er ansvarlig for studievejledningen på skolen. 

Flere nyheder

14. januar 2019

Musical på VGE

08. januar 2019

Lækker jazzmusik fra Alex Jønsson og Mirja Klippel

08. januar 2019

Klassisk musik i verdensklasse

08. januar 2019

Åbent Hus på efterskolen

21. november 2018

Oplæsning på Varde Bibliotek

Viser resultater ###SPAN_BEGIN###%s til %s af ###SPAN_BEGIN###%s
<< Første < Forrige 1-5 6-10 11-15 16-20 21-25 26-30 31-35 Næste > Sidste >>