FAKTA

I skoleåret 11/12 spillede vi Blody Mary.

Se lidt af øvedagene her:

 http://www.youtube.com/watch?v=WAez-FF7FGU&feature=related

Musicalperioden er et af højdepunkterne på VGE. Det normale skema suspenderes i 10 dage, og alt drejer sig om at blive klar til premieren på årets musical. Det er et fælles projekt, og hver enkelt elev en uundværlig del af helheden.

De elever, der ikke er på teaterlinjen eller musiklinjens teater- og musikhold, kan vælge at arbejde med kostumer/sminkning, scenografi, udsmykning, lys, lyd eller mediedækning.

Musicalperioden kan være hård (nogle knokler fra tidlig morgen til sen aften!), men den er "sliddet" værd - for det styrker såvel selvtilliden som fællesskabet at opleve sig selv og andre i næsten grænseoverskridende situationer, - og det føles lidt som et antiklimaks, når musicalen er overstået efter at have været "fyret af" for omkring 1000 gæster ved 3 offentlige forestillinger og 2-3 skoleforestillinger.

Alle skolens elever er med i opsætningen af årets store musical.

Der skal bygges scene, kulisser og sys kostumer. Der skal være styr på teknikken, så lyden går tydeligt igennem til alle i salen, og lyssætningen skal virke professionel. 

Vi skal have kontakt til medier, der skal skrives artikler, tages billeder og redigeres film.

Skuespillere og sangere skal akkompagneres af det fantastiske orkester, så publikum får sig en oplevelse ud over det sædvanlige.

Musical på VGE er ikke bare en almindelig skoleforestilling - det er en ualmindelig flot opsætning, hvor vi sætter alle sejl ind for at gøre forestillingen så seværdig som muligt.

 

Linjefaget Teater/Musical trækker det store læs. Efter audition i november har de flere måneder til at gøre sig klar. Roller og replikker skal indøves, korarrangementer og solosange skal finpudses, og de, der skal danse, skal også have det på plads.

Valgfaget Teatermusik øver musikken så det hele spiller til premieren i begyndelsen af marts.

Hele resten af skolen - alle elever og de fleste lærere deltager i en periode på 10 dage, hvor alle arbejder for fuld kraft. En intens periode med hårdt arbejde og lange arbejdsdage til alle. Belønningen kommer som en stor forløsning ved forestillingerne med publikum.

 

Lang tids hårdt arbejde og fælles indsats løfter elevholdet. Det sammenhold og det fællesskab, der opstår når mere end 100 mennesker arbejder sammen om det samme projekt er enestående og fantastisk. Musicallen ryster eleverne sammen og binder dem sammen som hold.

 

Instruktion og koreografi: Berit Borg

Orkesterleder: Dennis P.

Korarrangementer og solister: Lisbeth Ågaard