Projektledelse

Projektledelse

Innovation, iværksætteri og ledelse

Projektledelse er et 10. klasses valgfag, men også et fag for alle elever på VGE. 

I faget lærer du om: gruppedynamik, idéudvikling, innovation, mødefacilitering, budgetlægning, fundraising, PR og presse, netværk, retorik, informationssøgning, kildekritik og ikke mindst skal du lære, hvordan du bruger den viden du allerede har, til at virkeliggøre et projekt.

Vi ønsker med faget at uddanne dig til, at kunne lede mange forskellige samarbejdsprocesser - det kunne være på din fremtidige uddannelse eller i et job.

Projektledelse på efterskolen VGE

Posted by VGE Projektledelse on 27. september 2014

Projekt Ungerummet

Projekt ungerummet et samarbejde mellem vores projektledelses elever og Børn og Ungeafdelingen på Sydvestjysk sygehus. De bad vores unge om at designe og udføre projektet. Filmen viser hvordan det endte med at Ungerummet blev indviet på sydvestjysk sygehus. 

Ungerummet på Børne- og Ungeafdelingen Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg blev indviet den 26. september 2014.

Projektledelse for alle

Vi bruger faget som en anderledes måde at samarbejde I løbet af året. Vi anvender projektledelse til at udvikle på vores hverdag og lave store fælles projekter.

I Berlin-intro arbejder eleverne med at få anderledes ideer til tema-ture i Berlin.

På projektledelsesdagen i introugen samarbejder vi med eksterne partnere. Et år gav vi gode råd til lokale politikere i forhold til, hvordan de kunne få førstegangsvælgere i tale. Et andet år kiggede vi på VGE med nye øjne, for at se hvordan vi kunne gøre vores egen skole mere bæredygtig.

I slutningen af året har vi 3 projektledelsesdage. Her giver vores eksterne samarbejdspartnere - foreninger, virksomheder og organisationer vores elever opgaver. I løbet af dagene kommer du til at arbejde med at løse opgaver for virksomheder eller organisationer, der synes, at det er spændende at få unge på en efterskole til at udvikle på deres idé!

Det kan være et firma, der gerne vil have udviklet et nyt produkt eller, det kan være et koncept, du skal hjælpe dem med at udvikle eller det kan være en event, nogen ønsker planlagt af dig - eller noget helt andet!

Her er nogle af vores tidligere samarbejdspartnere: Blue Water, Kræftens bekæmpelse, Sky-light, Foreningen for grønlandske børn og unge, Sydvestjysk sygehus Børn og ungeafdelingen og mange flere.

Projektledelse i 10. klasse

I 10. klasse skal du vælge mellem 2 lektioner projektledelse eller 2 lektioner bioteknologi. Vælger du projektledelse kommer du til at arbejde med at få ideer, udvælge ideer og føre ideer ud i livet. Vi arbejder med KIE-modellen og du vil lære at strukturere en idéudviklingsprocess, så den bliver så effektiv som muligt.

I projektledelse sætter vi fokus på at lege og samarbejde med hinanden. Vi afprøver ideer, giver og modtager feedback. Vi tror på at vi gennem lege og teambuildingaktiviteter kan blive stærkere og mere effektive i forhold til at løse forskellige opgaver og ordrag fra den virkelige verden. Du vil i løbet af året helt klart blive mere sikker på dig selv, og bedre til at stå foran andre uden at ryste i bukserne ;)

I løbet af året samarbejder 10. klasses projektledelse med bl.a. virksomheder, hvor vi både løser problemstillinger for dem og giver dem gode ideer til områder de måske kunne gøre anderledes.

Vi deltager også i innovations-konkurrencer, når det passer ind i vores program.

Chris og Louise er faste lærere på projektledelsesfaget, men flere andre lærere på VGE er også uddannet i projektledelse.

Se mere i filmene nedenfor:

IIL

VGE er en del af et udviklingsprojekt - IIL. Projektet er et samarbejde mellem DGI og Efterskoleforeningen, og 13 efterskoler i hele Danmark. 

IIL står for Innovation, Iværksætteri og Ledelse.