Flyt dig helt vildt med et år på VGE!

Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole er en musik, kreativ og boglig efterskole i det vestjyske. Skolen ligger billedskønt i kanten af en skov kun få minutter på cykel fra Varde.

Vi har 125 elever, som alle har det til fælles, at de godt kan lide at gå i skole og at lære noget. Man behøver absolut ikke score ene 12-taller, men man skal have lyst til at blive bedre i skolen og flytte sig fra sit udgangspunkt.

På VGE vil du derfor opleve, at der er ro i timerne, og at lærerne vil udfordre dig lige der, hvor du er i faget.

Vi er optaget af at gøre os umage med alt, hvad vi gør. Læs mere om det særlige ved VGE her på siden.

Venskaber der varer ved

Vi dyrker det kreative, det boglige og musiske, og vi har tradition for at skabe venskaber, der varer ved.

På VGE kommer du til at leve i et tæt fællesskab med dine nye venner, hvor du vil udvikle dig personligt, fagligt og socialt, så du lærer nye sider af dig selv at kende.

Mange gamle elever udtrykker det således, at på VGE er der plads til alle!

Fokus på trivsel og faglighed

På VGE har du frihed til at tage dine egne beslutninger, så længe du bare tager ansvar for dine handlinger, og vi lever og tror på princippet frihed under ansvar. 

Efterskolen er et rigtigt godt sted at være, ikke bare socialt, men også når det gælder det boglige. VGE tilbyder studieforberedende boglig undervisning på et højt niveau, der forbereder dig bedst muligt til din gymnasiale ungdomsuddannelse.

Du kan her læse mere om, hvad det gymnasieforberedende aspekt betyder.

...det siger andre

"Der er en masse gode ting ved VGE. Nogle af højdepunkterne er undervisningen, studieturen, Berlinturen og ikke mindst musical-ugen. Der er et fantastisk sammenhold, og man ønsker at gå der i mange år."

Freya, tidligere elev

Hør Ashling, Naya, Jeppe og Christoffer fortælle det nye elevhold om deres år på VGE