En efterskole med stolte traditioner

Det første elevhold på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole (tidligere: Vardeegnens Ungdomsskole) begyndte undervisningen i 1960. Dengang kom de fleste elever fra landbohjem. Drengene, der om sommeren var travlt optaget af arbejdet i marken, gik i skole om vinteren, mens pigerne gik i skole om sommeren. Vi har billederne fra samtlige årgange hængende på skolen, og det er ret sjovt at se, hvordan stilen har skiftet gennem generationerne.

Lækre faciliteter til faglighed og linjefag

Skolen startede i bygninger, som blev ledige, da Gellerup Skole blev nedlagt som landsbyskole. Siden er skolen blevet udbygget med blandet andet hal/teatersal, spisesal, værelsesfløje, musikhus med eget studie, et klassetorv til gruppearbejde og lektielæsning, nyt naturfagslokale, opholdsområder med spil og hyggekroge, outdoor faciliteter, fitness og lækkert eSportslokale med 16 gamer-computere og -stole. Du kan læse mere om vores facilieter her.

Skolen ligger i naturskønne omgivelser i udkanten af Gellerup Plantage cirka fire kilometer fra Varde centrum. Der går bus og cykelsti lige til døren.

Du kan se meget mere om skolens historie lige her