På VGE spiser vi en varieret, fedtfattig og ernæringsmæssig rigtig kost.

I køkkenet er der fire uddannede (køkkenleder/køkkenassistenter).

Vi tilstræber at:

kosten skal være et godt eksempel på sunde madvaner

  • al maden laves fra bunden
  • vi bager al brød selv
     

Vi følger sundhedsstyrelsens officielle kostråd:
 

  • Spis planterigt, varieret og ikke for meget
  • Spis flere grøntsager og frugter
  • Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk
  • Spis mad med fuldkorn
  • Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
  • Spis mindre af det søde, salte og fede
  • Sluk tørsten i vand


Vi spiser tre hovedmåltider og tre mellemmåltider hver dag.

Ved festlige lejligheder, højtider og andre arrangementer serverer vi selvfølgelig festmad. 

Vi har også bonzemærket i økologi. Se meget mere om det her.

 

Elitesmiley

Se hvordan fødevarestyrelsens vurderer vores køkken