Rejser

Rejser med efterskolen

At rejse er at leve. Derfor rejser efterskolen  til udlandet to gange om året.

I oktober/november tager vi på en fælles rejse til en europæisk storby fx Berlin. I marts rejser vi igen. På forårsrejsen kan eleverne vælge mellem Udvekslingsrejse eller Skirejse:

Alle efterskolens elever og næsten alle medarbejdere er med på turen, der er tæt pakket med forskelligt indhold. I  foråret vælge mellem to slags rejser. Du kan enten vælge skirejse eller udvekslingsrejse til et land i Europa.

Hvad koster det?

Koster det ekstra? Nej, alle udgifter til rejserne er inkluderet i skolepenge.

På skirejsen er leje af ski og skistøvler ligeledes inkluderet.

Det eneste eleverne selv skal sørge er derfor er lommepenge. 

Efterårsrejsen

Rejsen går Berlin

I efteråret 2016 rejser hele skolen til Berlin. Turen bliver en tæt pakket tur med mange slags aktiviteter og oplevelser. Nogle ting er fælles for alle - men det meste foregår i mindre grupper.

Lærere og elever er fælles om at planlægge programmet, der består af en bred vifte af mangeartede tilbud. Kunst og musik, historie, ungdomskultur, design, streetart, politik, sport, 2. verdenskrig og meget mere. Af fælles oplevelser kan nævnes en tur i operaen og en tur til Berlins zoologiske have.

Vi bor centralt i byen og bevæger os rundt med metro, bus og til fods.

VGE i Berlin

Frejas video fra Berlin.

Opslået af Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole på 7. november 2016

Forårsrejse

Udvekslingsrejser til Italien & Spanien

Ved at få besøg af- og selv besøge andre unge i Europa vil du blive udfordret på din opfattelse af andre borgere i EU. Selvom vi er meget ens, er der alligevel forskel på italienere og danskere - på den gode måde. 

Brug dine sprogkundskaber
Du får brug for dit engelsk, og du vil nok komme til at opleve, at vi som danskere er ganske gode til engelsk, så måske får du også brug for dit ”kropssprog”. 

Det er en stor oplevelse at bo hjemme hos en europæisk ung i en uge, og det er en mindst ligeså stor oplevelse at få besøg på efterskolen og hjemme hos dig selv. 

Hvordan rejser vi? 
Rejsemålet skifter fra år til år. Indtil videre har vi samarbejdet med skoler i Lyon, Treviso, Paris, Berlin, Cremona og i Barcelona. I skoleåret 2016/17 rejser vi til Cremona i Italien og til Barcelona i Spanien. 

Om aftenen er du sammen med din udvekslings-ven, og om dagen mødes vi alle sammen på skolen eller på ture rundt i byen og det område, vi besøger. Så der er både ”alene-tid” og tid til at være på studietur sammen og dyrke fællesskabet. 

Hvem kan tage på udvekslingsrejse?
Du kan tage på udvekslingsrejse, hvis du har mod på at bo privat hos en ung fra et andet europæisk land, hvis du er rimelig robust eller bare lidt modig, og hvis du har mulighed for selv at modtage din udvekslings-ven hjemme hos dig selv. 

Forårsrejse

Skirejsen

På skituren rejser vi i Skandinavien eller til Alperne. Destinationen er et skisportssted med gode rammer for alpint skiløb og snowboard.  Vi bor, hvis det kan lade sig gøre, i mindre hytter, hvor vi selv skal få det hele til at fungere med madlavning og den slags. Hyttelivet giver et rigtig godt udgangspunkt for en god efterskolerejse. 

Skiskole
På skirejsen vil du komme i ”skiskole” og blive undervist i skiløb eller snowboard af efterskolens egne lærere. På VGE´s ”skiskole” bliver eleverne delt op i mindre grupper efter niveau, så både alle begynderne, de øvede og ekspertgruppen får passende udfordringer og instruktion efter niveau. Lidt efter lidt får eleverne også lov at køre frit i større og større dele af terrænet.

Aktiv rejse
VGE´s skirejse er en rejse, hvor vi er meget sammen, en rejse hvor vi bruger kroppen, er udendørs og kommer trætte hjem om aftenen. Man bliver både solbrændt og ”glad i låget” af sådan en tur. 

I marts måned 2017 går turen til Hundfjället, Sälen i Sverige. Et område vi har gode erfaringer med både hvad angår skiløb, terræn og hytter. Vi glæder os meget. 

Du skal vælge VGE´s skirejse, hvis du kan lide at bruge din krop, hvis du er til fart og fælles oplevelser, hvis du har mod på at lære nyt og blive udfordret på det, som du allerede kan. Og ikke mindst, hvis du har lyst til en grupperejse med gode oplevelser og fællesskab.